God merking gjør hverdagen enklere for storfamilien

Det kan være utfordrende å opprettholde god orden i en husholdning med barn, og noen vil mene at vanskelighetsgraden stiger eksponentielt med antall familiemedlemmer. Det kan utvikle seg en situasjon der det er praktisk talt umulig å holde styr på klær, vannflasker, matbokser og en mengde andre små og store ting, men da kan navnelapper og god merking være redningen.

Merking når hensikten er å gjenkjenne eieren

I noen situasjoner merker man selvfølgelig ting for at de skal komme til rette hvis de blir borte, da er det fornuftig å ha med telefonnummer og annen kontaktinformasjon. Samtidig er det ofte nok med bare navn, kanskje kombinert med et bilde eller symbol? Det vil være noe for å dekke behovene i barnehagen, og slike skreddersydde navnelapper kan også gjøre hverdagen hjemme mye enklere.

Husk på at hensikten da er at det skal være enkelt å raskt se hvem plagget eller tingen tilhører, så det er smart å forholde seg til bare fornavn, en gjenkjennelig farge og et eventuelt symbol eller portrettbilde. Du bør ikke undervurdere hvor mye tid du kan spare når du ikke trenger å sjekke størrelse eller prøve å huske på hvem som egentlig bruker akkurat det plagget som du tok ut av tørketrommelen.

Sørg for at alt har en fast plass

God merking kan forenkle prosessen med å sortere og organisere store og små ting, men det er også viktig å sørge for at hver enkelt ting faktisk også har et fast sted. Det er ikke veldig effektivt å prøve å organisere klesskuffene hver gang du tar med kurven med rent tøy til barnerommet, sørg heller for at prosessen er så automatisert som mulig.

Når du bevist går inn for å gi absolutt alt en fast plass, vil det dessuten også bli enklere å kaste, gi bort eller selge ting som du ikke bruker – godt for både samvittigheten, lommeboken og kloden.